Wij gebruiken cookies op onze website. Door onze website te gebruiken, stemt u in met dit beleid en stemt u ermee in dat wij cookies gebruiken in overeenstemming met de voorwaarden van dit beleid.

Meer weten
Aanvaarden

Nieuwsbrief oktober 2024

INHOUD:

1) Aanvang seizoen 2024 - 2025

Woensdag 28 augustus vierden we het 5-jarig bestaan van onze club met gratis toegang tot de oefenavond, en heel de avond gratis drank voor al onze leden.
Zaterdag 7 september trokken we het seizoen op gang met een traditioneel geanimeerde opendeurmiddag.

De vele aanwezigen hadden een leuke dag, waarop men kon genieten van een aantal Ballroom en Latin demonstraties (waaronder van onze eigen fantastische cursisten), maar ook van de vele gesmaakte initiaties (Ballroom, Latin, discoswing, salsa en country linedance).
Elk jaar nodigen we ook een andere dansclub uit om een demonstratie en/of initiatie van een andere dansstijl voor te stellen.
Dit jaar viel de keuze op Patchanga uit Kampenhout. Zij leerden het aanwezige publiek een paar country linedances aan, die op veel meeval mochten rekenen.

Onze cursussen koppeldansen gingen half september van start.
Eens te meer was het een overweldigend succes.

  • Ballroom & Latin reeks 1 start met 23 paren
  • Ballroom & Latin reeks 2 heeft 21 paren
  • Ballroom & Latin reeks 3 bevat 11 paren
  • Ballroom & Latin reeks 4 heeft eveneens 11 paren
  • Discoswing ten slotte heeft 13 paren

Wij danken alle leden & dansers voor het vertrouwen en de mond-tot-mond reclame die duidelijk zijn werk deed!

2) 1e Nationale BDSF Ballroom & Latin wedstrijd te Zemst

Noteer alvast zondag 3 november 2024 in de agenda. 
Die dag organiseert BFDZ in samenwerking met Danssport Vlaanderen een Nationale wedstrijd (open to the World) Ballroom & Latin onder de auspiciën van BDSF. 
BDSF staat voor Belgian Dance Sport Federation. 
 
Verdeeld over heel de dag zullen startende dansers, solodansers, maar vooral ervaren wedstrijdparen elkaar binnen hun eigen categorie bekampen op de dansvloer. 
 
Wie houdt van “Sterren op de dansvloer” of “Dancing With The Stars ”, is hier aan het juiste adres. 
Heel de namiddag dansen wedstrijdparen uit binnen en buitenland in aangepaste make up en mooie glitterjurken de spetters van de dansvloer.

Reserveren is niet verplicht, maar wel aangewezen. Verleden seizoen, toen het slechts een regionale wedstrijd betrof, waren de zitplaatsen in een mum van tijd uitverkocht. 
Mis deze unieke kans op dergelijk hoogstaand dansspektakel niet, en reserveer tijdig uw plaatsen. 
 
Wij zijn er zeer trots op dat onze club bij deze gelegenheid een primeur en unicum voor België kan presenteren. Dmitri Kolobov & Signe Busk, meervoudige Deense kampioenen en finalisten op    wereldniveau, zullen een demonstratie ballroom verzorgen tijdens de wedstrijd. Een eenmalige en unieke kans om de ballroomtop op wereldniveau live aan het werk te zien! 
 
Dit evenement gaat door in het ontmoetingscentrum, Zemstsesteenweg 15 - 1981 Hofstade. 
Toegang toeschouwers 10€ / persoon. Voor informatie of reserveren van zitplaatsen: info@bfdz.be

Ook (onze) cursisten kunnen indien gewenst (in eigen huis) proeven van een eerste wedstrijdervaring. 
Cursisten en beginnende dansers kunnen inschrijven voor de laagste categorie waarin men telkens 3 dansen dient uit te voeren (natuurlijk zonder wedstrijdkledij). Inschrijven kan via Danssport Vlaanderen of via onze club. Voor Ballroom betreft het langzame wals, tango en quick step, voor Latin danst men chacha, rumba en jive. 

Er zijn meerdere uitstekende redenen om dit mooie evenement bij te wonen:

  • een unieke ervaring, om binnen de eigen club als toeschouwer het wedstrijdcircuit met deelname van      internationale wedstrijdparen te beleven.
  • spektakel bekijken en emoties beleven die je normaal alleen op TV voorgeschoteld krijgt.
  • supporteren voor onze eigen BFDZ-club leraren Lennart & Cynthia (van Discoswing), die ook zullen deelnemen aan de wedstrijden!
  • ook wedstrijdparen die voorheen op onze opendeur kwamen demonstreren zullen deelnemen.
  • deelnemen als beginnend wedstrijddanser (cursisten niveau).
  • supporteren voor onze club en de medecursisten die eventueel deelnemen.
  • tussendoor zal er ook ruimte zijn voor de toeschouwers om zelf een dansje te plaatsen op de dansvloer. Uw gegarandeerde zitplaats reserveren kan nu al.

3) Gratis oefenmoment beginners Ballroom & latin

Elke woensdag organiseren wij te Hofstade een oefenavond vanaf 20u in de zaal waar de lessen gegeven worden. Iedereen is steeds welkom, zowel onze eigen leden, als dansers van andere clubs of dansscholen. 
Meestal zijn beginnende dansers echter niet zo gemotiveerd om naar een oefenavond te komen. Het gebrek aan voldoende techniek, nog niet zoveel verschillende dansen te beheersen, of gewoon het idee te zullen bekeken worden, is gewoonlijk wat beginnende paren tegenhoudt. Nochtans zijn het de beginners die meest baat hebben bij meermaals oefenen.

Daarom zijn we een aantal seizoen geleden gestart met (sporadisch) gratis oefenmomenten op zaterdag exclusief voor onze beginners aan te bieden. Dit seizoen is het eerste gratis oefenmoment voorzien op zaterdag 5/10/2024 van 19u tot 21u in de polyvalente zaal van Sport Vlaanderen (oud zwembad nu skate hal op 500 meter van het domein van Hofstade). Vroeger op de dag was de zaal deze keer jammer genoeg niet beschikbaar.

Op deze oefenmomenten zijn enkel beginners welkom, en worden alleen de muziek - dansen gespeeld die op de lessen van de beginners reeds werden aangeleerd. Nu zaterdag zal dit chacha, langzame wals en discoswing zijn. Waar nodig kunnen we op deze momenten ook hier en daar helpen om de danspasjes correct uit te voeren. 
Vooraf inschrijven is niet nodig en men kan eender wanneer opdagen. Dit hoeft niet perse vanaf het begin (19u) te zijn, maar kan doorlopend.